keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kosmologia

Lopetin joskus elokuussa 2015 käytännössä kaiken uutisten lukemisen. Irrottauduin yhteiskunnasta ja aloin elämään aikaa ilman samantien päälle tykittävää informaatiotulvaa, jos jossain kaukana on tapahtunut jotain, jolla ei ole käytännössä mitään merkitystä mihinkään. Tarkoitan tällä lähinnä Ilta*askojen jne. hysteerimedioiden juttuja.

Raotin hieman seulaa vuoden 2016 alussa ja aloin lukemaan it-alaan liittyviä lehtiä + Helsingin sanomien kulttuuriliitettä, jonka olin yleensä aikaisemmin jättänyt lukematta. Kyseisessä liitteessä oli jälleen mielenkiintoinen artikkeli: Kosminen aamunkoitto.

Artikkelissa käsiteltiin universumin varhaista historiaa ja uutta James Webb nimistä avaruusteleskooppia, joka kohoaa taivaalle 2018. Samassa artikkelissa oli asiaa 21 senttimetrin kosmologiasta. Luin tuon aluksi väärin 21 senttimetrin kosmolologiksi. Aivot olivat jo ehtineet työstää tuota virheellistä informatiota "kosmolologiasta" ja James, John ja sentit menivät sekaisin. Hetken, vain pienen hetken virheen paljastumisen jälkeen mietin: Oliko John Holmes 25 vai 41 senttimetrin kosmolologi ja mikä koh... jääköön sanomatta;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti