perjantai 22. huhtikuuta 2016

Mikä on meidän ajan radon-vesi?

Helsingin sanomissa oli "Tiedettä HS:ssa 50 vuotta sitten" artikkeli aiheesta: Ydinsäteilyä vastaan kehitetään rokotetta. 

Dr. Visek ja Dr. Hung olivat testanneet "ydinsäteilyä" ja "urease"- nimistä entsyymiä. Osalle eläimistä annettiin seerumia saaneiden kaniinien verta. Sen jälkeen eläimille annettiin 800(~8Sv säteilyannos) röntgenyksikön voimakkuudella säteilyä. 

Vain 30 prosenttia kuoli. Hesarin artikkelissa ei mainittu mitä tämä ydinsäteily oli, mutta kyseessä oli gamma- säteily. Ilman entsyymiä hiiristä kuoli 80 prosenttia. "Ydinsäteilyllä" tehtiin aikoinaan kaikenlaista nykytietämyksen valossa typeriä asioita. Kokeesta löytyi sen verran tietoa, että tämä oli selkeä edistysaskel muihin vastaaviin, koska vastustuskyky "ydinsäteilylle" säilyy viikkoja, ellei kuukausia. 

Onko kenelläkään mitään tietoa mitä nämä aikaisemmat aineet mahtoivat olla? "They said that the best chemical agents now used for combating radiation must be administered hours or minutes before exposure to radiation, "and many of them are harmful." 8Sv säteilyannos kerralla ihmiselle on tappava annos. 

Lähinnä tässä tuli mieleen, että onkohan näitä "the best chemical agents" testattu ihmisille aikoinaan(rokotettiinhan porukkaa plutoniumillakin)? Syötiinkö jo 40-luvun lopulla jotain tällaisia ja esim. Louis Slotinin testi "demon coren" kanssa oli protokollan vastainen juuri siksi, että oletettiin "pillereiden" pelastavan ja sitten kävi huonosti? 

Millä silloin 50 vuotta sitten oletettiin saatavan suojaus "ydinsäteilyä" vastaan. Olen yrittänyt tätä tietoa kaivaa, mutta heikolla menestyksellä. 

Tiedollahan en varsinaisesti tee mitään, mutta yritän luoda käsitystä silloisen ajan tieteellisesti(tai markkinamiesten) "hyvistä" ideoista esim. radon-vesi, 1960 luvulle asti käytetyt itsevalaisevat viisarit jne. jotka aiheuttivat vakavia terveyshaittoja ja miettiä mikä on se meidän ajan "radon-vesi" 50 vuoden kuluttua. 


Onko se niinkin yksinkertainen asia, kuin ihmisten hyytyminen youtuben, facebookin ja iLaitteiden, somen ja muiden ei lihastyötä tarvitsevien liikkumista helpottavien laitteiden kanssa ja liikkeen loppuminen, jolloin ihminen, joka on luotu liikkumaan alkaa lahoamaan ja tulevat sukupolvet ovat edellistä heikompia. Tekeekö elämää helpottamaan luotu teknologia meistä lopulta helposti hajoavia hauraita teknologian varassa eläviä kummajaisia... vai jotain muuta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti