maanantai 22. helmikuuta 2016

Anatomia

Ostin taannoin pojalleni(opiskelee lääkäriksi) essential anatomy 5 ohjelman, jossa voit purkaa ihmisen osiin(aika ällö ohjelma). Näin "old school" atk-miehenä aloin ratkomaan jalkaterässä olevaa ongelmaa purkamalla kaiken tuhan luurangon ympäriltä ja lätkimällä lihaksia yksitellen takaisin(kuten tehtiin aikoinaan IBM-yhteensopivien tietokoneiden kanssa. Kortti kerrallaan pois, jos joku juttu ei toimi). 

Hyvin nopeasti ymmärsin sen miksi lääkärissä yleensä ensimmäisenä tarjotaan buranakuuria, jos jossain nivusissa tms. vähän jänteet/lihakset kolottelee. Lihaksia ja muuta anatomista settiä lötyy esim. jalasta sellainen kasa, että helpompi heittää saikkuu ja buranaa. 

Vetelin buranaa ja lepoa... tammikuussa 2 viikkoa ei auttanut mihinkään.

Havaitsin empiirisissä tutkimuksissani nilkan plantaarifleksiossa kaiken olevan ok, mutta dorsaalifeleksiossa ilmeisesti tibialis- hermo jää pinteeseen jostain syystä johonkin ja tämä ilmenee siis vain silloin, jos reisi on ekstensiossa. Se mikä sitten tuota aiheuttaa on edelleen arvoitus. 

Pohkeet ovat olleet juntturassa(kuten kaikki muutkin raajojen lihakset taannoisista bioteknisten ongelmien korjausyrityksistä johtuen). Jumit ovat alkaneet hellittää hieronnassa, jossa tulee tuskasta hiki(kevyt käsittely ei auta). Ongelmat eivät viittaa myöskään plantaarifaskiittiin. 11 kertaa fyssarin luona ei tuottanut muuta tulosta kuin sen, että hilloa paloi ja koipi on ennallaan. Fyssari tosin sanoi, että heti kun vaan pystyt, niin lähde vaikka juoksemaan. Taidan mennä huomenna kokeilemaan. 

Tiesittekö muuten, että peroneushermon(nämä kaikki liittyy iskiashermoon) alueella voi tulla ongelma nimeltään mansikanpoimijan halvaus. Vaarallista hommaa toi mansikoiden poimiminen.. No, en tiennyt minäkään. Taidan tästä mennä rullailemaan soleusta ja lukemaan jotain opinnäytetyötä nilkan ja jalkaterän liike- ja toimintahäiriöistä ja tutkimaan siinä olevia toiminnallisia harjoituksia. Opas iskiashermon fysioterapeuttiseen tutkimiseen meni vähän turhan tekniseksi. Ehkä tässä ehtii saamaan jalan normikuntoon kesään mennessä.

HUOM! teksti sisältää asiavirheitä, eikä niistä tarvitse ilmoitella! Lopetin valelääkärin urani, todettuani vahojen kovalevyjen hajottamisen vasaralla auttavan ongelmaan buranan lailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti