lauantai 6. helmikuuta 2016

Nastarenkaat


Kaveripiirissä ei ole kovin montaa henkilöä, joka polkee fillarilla kesät ja talvet. 
Tässä kuitenkin kuva suomalaisten ja saksalaisten nastarenkaiden eroista. Nokian Extreme 294 29"(ostettu marraskuussa 2010) yläkuva. Schwalbe Ice Spiker Pro 26”(ostettu lokakuussa 2013) alakuva.

Schwalben renkaat voi heittää tämän talven jälkeen kaatikselle. Nokian renkaista lähtenyt koko aikana pari nastaa ja Schwalben renkaista 50kpl pussi ei riittänyt vaihtonastoja. Parin viikon jälkeen nastoja oli irronnut jo varmaan 10kpl, eli nastat eivät pysy enää kerran irronneiden tilalla kunnolla. Nokian kumeissa ei mitään halkeamia missään. Schwalben sivut hakeamia täynnä ja osa nappuloista, joissa nastat ovat kiinni, näyttävät siltä, että ne voivat irrota koska hyvänsä. Schwalbeissa ei ole muuta hyvää kuin se, että pitoa on aavistuksen enemmän jäisissä railoissa, joita syntyy loskakelin jälkeen pakastuessa.

3 kommenttia:

  1. Onpas ollut aikamoinen laatuero, jos noin suuret vaihtelevuudet merkin välillä. Itsekin ajattelin hommata tälle syksylle/ talvelle nastarenkaat pyörääni ja rupesin juuri selvittelemään, onko niissä joitain eroja. Hyvä kun tuli tämä blogi vastaan ja sai vähän enemmän ideaa siitä, minkälaiset kannattaa hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Schwalbe Marathon Winter Plus alla nyt cyclocrossissa. Niistä on lähtenyt myös useita nastoja irti yhden talven asfaltilla polkemisen jälkeen.

      Poista
  2. On kyllä konkreetti ero. Luin juuri jostain, että rengasteknologia ja materiaalitiede kehittyvät koko ajan. Tutkimusta tehdään valtavasti etenkin raskaan kaluston renkaille, mitä kautta tieto uusista materiaaliseoksista kulkee kaikkiin mahdollisiin renkaisiin pyöränrenkaista trukinrenkaisiin ja kottikärrynrenkaisiin. Renkaat ovat turvallisuuskysymys, joten hyvä että niitä kehitetään.

    VastaaPoista